Bankacılık sektöründe uzun yıllar yönetici olarak çalıştıktan sonra, kariyerine insanları ve kurumları geliştirmenin yolu olan Danışmanlık, eğitmenlik , profesyonel koçluk alanlarında çalışarak devam etmektedir.
Danışmanlıkta hedeflenen, Kurumların (İşletmelerin) faaliyetlerini, Yöneticilerin ve Çalışanların varlığına bağlı olmadan sürdürebilmesini sağlamaktır. Bu süreç, yönetim ve organizasyon yapısının oluşturulması veya mevcut yapının güncel performansını düşürmeden süreç içerisinde modifiye edilerek yönetilmesidir.
‘Kurumsallaşma Neden gerekli’, ‘Nasıl’ gerçekleştireceğiz? sorusunun cevabı, her kurumun dinamikleri dediğimiz, kültürü, pazar payı, müşteri grubu ve ürününde saklıdır.
Kurumların büyüme sürecinde organizasyon yapısını, hedeflenen stratejiye paralel olarak değiştirmesi MARKA değerinin büyümesini sağlar. Bunları, görev tanımları ,performans sistemi , risk takibi, raporlama süreçleri başlığında değerlendirebiliriz.
Kurum büyüdükçe Pazar farklılıkları, müşteri çeşitliliği ve ihtiyaçlar artmaktadır. Kurum kültürü oluşturan ve uygulamalarıyla içselleştiren müşteriler büyüme ve karlılıkta da etkisini görmektedir.
Bunu sağlayabilmek için dışarıdan bir gözün (danışman), Kurumun Yönetimi ile birlikte, ortak değerleri oluşturacak kararları alarak, stratejilerine ve hedeflerine ulaşabilmesini sağlayacak adımları atması gerekmektedir. Bu süreç , iç ve dış müşterilerde verimliliği artırarak Pazar payını geliştirerek Marka Değerini yükseltecektir.
Bunun için ilk olarak durum analizi yapılır. Sonrasında SWOT analizleri yapılır. Ekiplerin çalışma profilleri çıkartılır. 5-3-1 ve çeyrek yıllık hedefleri oluşturulur. Bu hedefler doğrultusunda ekipler kendi eylem adımlarını oluşturur. Bunları da 90 günlük planlara çevirirler.
Danışman tüm bu süreci yöneterek farkındalık yaratıp tüm ekiplerin daha etkin çalışmaları için eyleme geçmelerini destekler ve takip eder. İhtiyacı olan alanlarda lider ,CEO, yönetici koçluğu ve grup koçlukları yapılır. Bu sayede kişisel farkındalığın sürece katkısı sağlanır.
Danışmanlık kurumun ihtiyacına göre en az 6 ay ile 1 yıl veya üstü olarak danışman ve kurum arasında belirlenir. Kurumun ortakları ve hissedarları da sürece katkıda bulunmak durumundadır. Kurumsal Danışmanlığın önemli parçası ilk yapılan planlamalardır. Burada tam bir çözüm ortağı gibi çalışmak aynı zamanda bu sürece ve danışmana güven duymak çok önemlidir.
22 yıllık Bankacılık deneyiminden sonra, Marka Değerinin oluşması veya artırılması yönünde ‘KURUMSAL İLETİŞİM VE İMAJIN İŞLETMELER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ’
konu başlıklı Yüksek lisans programlarını tamamlayan Berna, Finansman ve Yönetim Danışmanlığıyla, beraber Profesyonel Yönetici Takım ve Kariyer koçluğu da yapmaktadır. Aynı süreçte Bankalar ile yerli ve yabancı sermayeli firmalarda Teknik ve Kişisel gelişim eğitimleri vermeye devam etmektedir.