Danışmanlarımızdan Makaleler

10 satıış noktası

Günümüde şirketler daha pro-aktif davranmak için telefonda satışa yönlendi. Ancak telefonda satış kurallarını bilmeyen takım liderleri veya yöneticiler tarafından hazırlanan içerik ve mesajlar maalesef başarısız olup, projelerin başarısını etkilemekte ve çoğu kez projelerden vaz geçilmektedir. Bu yazımızda deneyimlerimize dayanarak bir çok çağrı merkezinde uyguladığımız teknikleri anlatacağız.

1.Kendinize hep şu soruyu sorun:Neden bizi dinlesinler?

 Anlatacağınız mesajda arayacağınız kişi için bir fayda var mı? Örnek:" şimdi size ülkemizin en güçlü şirketinin bir ürününü anlatacağım". Cevap şu: ee bana ne bana ne sunacaksın? Oysa bu cümleyi şöyle kursak:"ülkemizin en güçlü şirketinden size çok avantajlı bir ürün sunmama ne dersiniz? İlgilenir miydiniz?"

2.Kendinize hep şu soruyu sorun:" neden sizden alsınlar?"

Anlatacağınız mesajda bu sorunun cevabı olmalı." Bu ürünü bu fiyata başka yerde bulamazsınız", "bu ürün çok kısa bir süre için çok özel fiyata sunuluyor"

3.Güven uyandıracak bir mesaj vermelisiniz. "Bu ürünü ilkemizde ...bin kişi çok memnun bir şekilde kullanıyor"

4.Ürünü veya hizmeti beğenmez ise iade edebilmeli veya vaz geçebilmeli. Çünkü satın alma güven meselesidir. Görmeden veya kullanmadan bir ürünü veya hizmeti alabilmek için bilinen ve çok kullanılan bir marka ya da şirketiniz öyle bir marka olmalıdır.

5.Ödeme şekli her zaman esnek ve güven verici olmalıdır. Farklı alternatifleri veya istekleri karşılayabilmelisiniz.

6.Müşteri ile konuşurken diyalog kurmalısınız. Monolog şeklinde yapılan konuşmalar genelde başarısızlıkla sonuçlanır. Soru- cevap şeklinde anlatmalısınız.

7.Müşterinin itiraz edebileceği konulara hazırlıklı olun, yalan söylemeyin veya inkar etmeyin. Haklısınız ama.... diyerek güçlü yanlarınızı anlatın.

8.Müşteri ile ilişki kurun, nufusun yüzde ellisi insan ilişkisi kurmadan alışveriş yapmaz unutmayın.

9.İlgi çekin, çekici olun, istekli olun ki karşı taraf sizden ve sunumunuzdan etkilensin.

10.İyi hazırlanın ve etkili dinleyici olun, doğru sorular sorarak ihtiyacı veya problemi ortaya çıkarın, bir ihtiyaç veya problem yoksa kimse sizin hatırınıza satın alma yapmaz.